Nye Sundt – DNB Næringseiendom
Your search results

Nye Sundt

04/04/2022
Skisse nye Sundt Kjøpesenter i Bergen sentrum, skal gjennomgå en omfattende rehabilitering

Sundt Kjøpesenter, i Bergen sentrum, skal gjennomgå en omfattende rehabilitering etter at det er avdekket korrosjon i betongdekkene. Omfanget er stort og krevende at bygget må tømmes og alt rives ned til betongen før en rehabilitering kan påbegynnes.

Etter kontinuerlig dialog med eksisterende leietakere i bygget har vi landet på en løsning for alle parter. Leietakerne flyttes over i nye lokasjoner, enten innenfor vår portefølje eller hos nye eiendomsbesittere. Dermed kan arbeidet med «Nye Sundt» igangsettes.

Varner, som er byggets største leietaker og leier/fremleier alt handelsareal, stenger ned sine butikker 29.januar. Deretter påbegynnes utflytting, hvor Levi’s og Skoringen flyttes permanent til Galleriet. Cubus åpner en midlertidig butikk frem til de returnerer tilbake på Sundt etter endt rehabilitering.

De neste månedene skal det gjennomføres prøveboringer i betongdekkene, for å hente ut mest mulig data slik at det kan besluttes hvilken rehabiliteringsmetode som skal benyttes. Sundt skal strippes ned til betongen og fra slutten av mai påbegynnes selve betong-rehabiliteringen.

Selv om situasjonen for Sundt er kritisk, så er det nå vi har muligheten for å løfte bygget tilbake igjen til sin opprinnelige storhet. Det skal bygges ny infrastruktur slik at Sundt blir fleksibelt, moderne og igjen bli en magnet for byens innbyggere, hvor de kan oppsøke de gode handleopplevelsene. Samtidig skal det jobbes med interiørarkitekter og designbyrå for å skape et eget konsept for Sundt, som gir bygget identiteten tilbake. Målet er å tiltrekke seg de mest aktuelle leietakerne og gjenåpne Sundt med et innhold som driver trafikk til sentrum og igjen setter bygget på kartet.

Vi gleder oss til et spennende prosjekt for et unikt bygg!

Lørdag er Sundts siste åpningsdag på to år. Dette skjer med butikkene.

gamle bilder fra Sundt kjøpesenter

Gamle bilder fra Sundt kjøpesenter