Nye restaurantkonsepter åpner hos Varemagasinet SUNDT 6. mars 2025

Pressemelding
Bergen by får tilført nye og spennende restauranter i varemagasinet SUNDT.
Colonialen introduserer sitt nye konsept: Sann
Sann forener opprinnelsen med tiden og tilbyr en smakfull reise, der kunnskap og lekne kombinasjoner skaper minneverdige opplevelser. Med eget mattak og byens beste utsikt som bakteppe, skal kundene oppleve mer enn bare et måltid – man skal som gjest føle seg beriket, både gjennom maten og den elegante, luftige atmosfæren. Et transparent forhold til råvarene gjenspeiles i hvordan Sann selv dyrker urter og grønnsaker, noe som tilfører både smaken og restauranten en ekstra dimensjon. Konseptet tilbyr en 4-retters meny, som kan utvides med ekstra retter for dem som ønsker mer. Sammen med spennende, skreddersydde drikkemenyer løftes opplevelsen til nye høyder. I cocktailbaren i 6. etasje, med panoramautsikt over Torgallmenningen og Torget kan du drømme deg bort med et glass, og kanskje et lite smaksrikt innslag fra kjøkkenet – hjertet av Sann. Man kan allerede nå booke bord for 17. mai.
Sann – en reise for smakene, en opplevelse for sansene.
«For oss er SUNDT helt unikt, både historien og bygget, og vi gleder oss enormt til å bli en del av dette. Vi opplever en tilknytning og likhetstrekk til bygget og dens historie og ønsker å tilføre noe særegent i Bergen, slik man hadde i tankene når varemagasinet først åpnet,» sier Laila Skorge, eier og daglig leder i Colonialen.
Etablering av restaurant/bar i 6. etasje har vært del av strategien og muligheten for å gjøre disse lokalene tilgjengelige for publikum har vært viktig for oss, sier adm dir i DNB Næringseiendom Gro Boge. Hun fortsetter; Bærekraft er en viktig del av prosjektets DNA, og her har blant annet arealeffektivisering og delingsøkonomi vært noe vi har hatt med oss. Dette har blant annet ført til et unikt samarbeid mellom Colonialen og PwC som vil gi spennende synergier for begge leietakerne,» avslutter Gro Boge.
PwC, med rundt 300 ansatte er den største leietakeren på SUNDT. Hallvard Aarø, leder for PwC i Bergen er tydelig på at samarbeidet mellom Colonialen og PwC er et eksempel på smarte løsninger som gir muligheter for å kunne drifte mer bærekraftig. PwC overtok lokalene 1. januar 2025. De ansatte melder at de er særdeles fornøyde med lokasjonen.
POKÉ & SONS – åpner sin første restaurant i Norge
Poké & Sons er etablert i København med to restauranter. Konseptet går ut på å kombinere såkalt «fast casual dining» med asiatiske smaker basert på nordiske og lokale råvarer. Poké Bowls, japanske nudler, thai curry og ramen-suppe er blant rettene på menyen.
«Pokè & Sons-grunnlegger Thomas Westergaard ser frem til å åpne på SUNDT. Vi er superstolte over at SUNDT har valgt oss som restauratør på beste beliggenhet i det ikoniske SUNDT varemagasin. Vi har nemlig hatt et stort ønske om å etablere konseptet i Bergen, « sier Thomas Westergaard i en pressemelding.
En del av restauranten skal bygges som en Bao-bar, med servering av dampet hvetebakst med asiatiske dipper og sauser. Poké & Sons vil også tilby «takeaway».
Man kan allerede booke bord for 17. mai.
Kanelsnurren
Ble etablert i Norge og Stavanger i 2013. De har siden den gang etablert seg flere steder i Norge. I Bergen har de etter oppkjøp av Lie Nielsen i 2022 etablert seg på flere lokasjoner. Nå kommer de også til SUNDT og blir det tredje bespisningskonseptet i varemagasinet. Konseptet blir innredet og spesialtilpasset til å passe til SUNDTs unike historie og bygg. Gjester vil kunne nyte både morgenkaffe, lunsj og servering utover ettermiddagen, mens man følger med på bylivet fra de store vinduene i 1. etasje.
«Kanelsnurren gleder seg stort til å åpne midt i hjertet av Bergen på ærverdige SUNDT! Hos oss kan du smake den beste kaffen, de beste bakervarer, fra deilige solskinnsboller og nystekte brød til nysmurte sandwicher perfekt for en deilig lunsj. Vi baker i Bergen, på oppskrifter med lang tradisjon og av høy kvalitet. Velkommen til Kanelsnurren – ditt lokale gourmetbakeri i Bergen,» sier daglig leder for Kanelsnurren i Bergen, Eigil Almenning.
Administrerende direktør i DNB Næringseiendom, Gro Boge, er sikker på at de nye serveringsstedene vil treffe godt i Bergen Sentrum. «Med vår sentrale beliggenhet og unike atmosfære vil vi treffe bredt med de nye konseptene, og vil sikre godt besøk fra morgen til sent på kveld,» avslutter Gro Boge fornøyd.