Markeveien 1 – en av 3 nominerte til Norsk Lyspris – DNB Næringseiendom
Your search results

Markeveien 1 – en av 3 nominerte til Norsk Lyspris

19/11/2021
Fasaden er nominert til NORWEGIAN LIGHTING DESIGN AWARD 2021

Fasaden er nominert til NORWEGIAN LIGHTING DESIGN AWARD 2021. Fasaden med dets belysning har blitt godt tatt imot av bransjen. En nominasjon i seg selv er noe vi bør være stolte av å få til, og en oppmerksomhet som setter bygget på kartet.

Nominasjon;

Fasadebelysningen i Markeveien skal fremheve bygningens arkitektoniske uttrykk og være et minne fra Bergens historie. Fasaden har fått bevart sin helhet, renhet og historiske uttrykk gjennom at kabelføring og tilkobling har blitt integrert slik at de ikke er synlige. Belysningsutstyr er plassert tett på bygningselementer for at armaturer og belysningsutstyr ikke skal være fremtredende på fasaden i dagslys. Teknikken og styringssystemene er energieffektive, og lyset har blitt rettet for å minimere lysforurensning.

Eivind Bengtson

Eivind Bengtson

Prosjektleder Eivind Bengtson er stolt over at vi er nominert; »Jeg fulgte nominasjonen over en sen kveld i Markeveien. I utgangs-punktet er det stort å bli nominert, dette setter oss på kartet blant seriøse aktører. Selv om Markeveien ikke nådde helt til topps vil det ha en stor verdi for oss, og ikke minst for hovedleietaker på bygget, Asplan Viak. «Naboer» ser til oss – og vil sannsynligvis følge etter ved å løfte byggenes uttrykk, og dette vil følgelig få positive ringvirkninger for Bergen sentrum.

Vi må også huske på at Markeveien fremdeles er en byggeplass, og når dette står ferdig i Q2 2022, vil bygget fremstå vesentlig flottere enn hva det gjør p.t, med et flott interiør- og en «opplyst» mosaikkvei, som vil bli en del av fasadebelysningen» avslutter Eivind Bengtson.

 

i bildet: Petter Kvandal, Frederik Friederichs, Erlend Simonsen, Morten Jensen, Malene Helgeland

Petter Kvamsdal, Frederik Friederichs, Erlend Simonsen, Morten Jensen, Malene Helgeland

Vi var nominert i en av syv klasser, utebelysning. Under selve utdelingen, fra Doga,  var det en spent gruppe som representerte prosjektet i Markeveien, se over. Vinner ble Tana bru – et landemerke og en fortjent vinner. Utrolig inspirerende å bli nominert sammen med så mange flotte prosjekter, sier direktør Erlend Simonsen i DNB Næringseiendom.

Norsk Lyspris 2021 ble streamet her; Lysets Dag 2021 – Lyskultur