DNB Scandinavian Property Fund kjøper Hotel C Stockholm av DNB Livsforsikring – DNB Næringseiendom
Your search results

DNB Scandinavian Property Fund kjøper Hotel C Stockholm av DNB Livsforsikring

10/01/2023
Hotel C i Stockholm

Sikrer seg hotell sentralt i Stockholm.

DNB Scandinavian Property Fund har vært på jakt etter gode hotellinvesteringer, og direktør Catrine Gjedebo er svært fornøyd med å ha sikret seg en av de beste hotellbeliggenhetene i Stockholm.
– Pennfäktaren 10 vil være et godt supplement til porteføljen i fondet, både geografisk og segmentmessig. Eiendommens unike beliggenhet og utviklingen i denne delen av Stockholm CBD gjør oss trygge på at dette blir en god investering for DNB Scandinavian Property Fund, sier Gjedebo.

Direktør Catrine Gjedebo

Direktør Catrine Gjedebo

Hotel C Stockholm ligger sentralt i Stockholm, i Pennfäktaren 1, like ved Arlanda Expressen og T-Centralen i Stockholm. Området rundt Centralstasjonen ventes å gjennomgå en betydelig utvikling de neste 10 årene.
Den ca. 14.200 m2 store hotelleiendommen er leid ut til Nordic Hotels AB, som er en del av Nordic Choice Hotels-gruppen. Hotel C består av 367 hotellrom, bar og restaurant, konferanseavdeling og en helt unik «Ice-bar».
– Dette er en eiendom som har levert svært positive resultater historisk, og det venter vi også fremover, sier Gjedebo.

DNB Liv vekter seg ned i eiendom

DNB Livsforsikring har nå solgt tre naboeiendommer i dette kvartalet, i tillegg til Pennfäktaren 10 er også Kortbyrån 19 og Kortbyrån 20 solgt.
– Dette salget inngår i en forsiktig nedvekting av DNB Livs eiendomsportefølje. Markedseksponering av eiendommene har medført god interesse og det viser at DNB Liv har en attraktiv og verdifull eiendomsportefølje, sier Anette Hjertø, Investeringsdirektør i DNB Liv.
Alle de tre eiendommene ble solgt gjennom en åpen markedsprosess.
– Pennfäktaren 10 passet godt i DNB SPF sin portefølje, da den gir økt diversifisering i porteføljen både med hensyn til geografi og segment. DNB SPF deltok derfor i budkonkurransen, og har hatt et eget investeringsteam som har håndtert kjøpsprosessen, sier Gjedebo.

Transaksjonen gjennomføres ved salg av 100 prosent av aksjene i selskapet Pennfäktaren 10 AB og overtagelse er 10. januar.
Colliers har vært selgers rådgiver. Juridiske rådgivere har vært hhv. Cederquist for selger og Mannheimer Swartling for kjøper.