Galleriet kjøpesenter ble i mars 2023 kåret til Norges beste kjøpesenter – DNB Næringseiendom
Your search results

Galleriet kjøpesenter ble i mars 2023 kåret til Norges beste kjøpesenter

11/05/2023
Byråd for miljø og byutvikling i Bergen kommune, Ingrid Nergaard Fjeldstad, foretok den offisielle innvielsen sammen med Driftssjef Renato Bonafede

Galleriet kjøpesenter har nå tatt ytterligere et steg i retning av å bli et enda mer miljømessig kjøpesenter.

Bilde av mennesker i forbindelse med at Galleriet kjøpesenter ble kåret til Norges beste kjøpesenter.

Galleriet kjøpesenter ble i mars 2023 kåret til Norges beste kjøpesenter.

Senteret tok i bruk sin nye avfallsvekt den 9. mai 2023, og vi var så heldige å få byråd for miljø og byutvikling i Bergen kommune, Ingrid Nergaard Fjeldstad, til å foreta den offisielle innvielsen, sier Driftssjef Renato Bonafede stolt. Vekten er et redskap for å øke sorteringsgraden, som i dag er på ca 60 prosent. Klarer vi å øke sorteringsgraden til 80 prosent, fjerner vi over 80 tonn med restavfall, og gjør det til en ressurs.

Vi har i tre dager hatt en gjennomgang med de fleste butikkene på senteret, sammen med REEN Controll, leverandør av vekt og NG (Norsk Gjenvinning) som er vår avfallsentreprenør. Vi har fortalt om prosjektet og oppmuntret til økt miljøbevissthet og bedre sortering. Installeringen er et innovativt prøveprosjekt, hvor avfallet blir logget på den enkelte leietaker, og hvor vi skal kunne hente ut CO2-regnskap, og senere muligheten for direktefakturering til leietaker.

Vi er sikre på at dette er med å øke miljøbevisstheten ytterligere. I tillegg til at det vil være med å redusere felleskosten for leietakerne.