DNB SPF oppnår 5 stjerner i GRESB – DNB Næringseiendom
Your search results

DNB SPF oppnår 5 stjerner i GRESB

02/10/2023
Bilde av bygg, bro og mye tett på i Oslo

Resultatet fra GRESB 2023 er offisielt pr. 2. oktober. DNB Scandinavian Property Fund opprettholder sin rating med «5 Green star» med en score på 92 av 100 poeng og er i år nr. 4 i gruppen av 13 deltakere. Dette er den nest beste scoren gjennom 10 år.

Indeksen er stadig i utvikling med nye fokusområder og det er spesielt gledelig at fondet oppnådde full score på de nye spørsmålene vedrørende klimarisiko.

Vi har gjennom en årrekke hatt et høyt fokus på miljøsertifisering av våre eiendommer og opprettholder full score på dette området.

Fondet opprettholder også en meget god score på «Stakeholders engagement».

GRESB er en indeks som måler og sammenligner deltakerne i forhold til et bredt spekter av ESG-kriterier. Dette har blitt et viktig verktøy til å prioritere og gjennomføre bærekraftstiltak i forvaltningen. GRESB er en oppdragsdrevet og investorledet organisasjon som leverer handlingsrettede og transparente miljø-, sosial- og styringsdata (ESG) til finansmarkedene. GRESB er en medlemsbasert organisasjon som består av 170 institusjonelle investorer og mer enn 2200 fondsforvaltere.

Det jobbes målbevisst med energi- og ressursbesparelser gjennom forvaltning av eiendomsporteføljen for DNB Scandinavian Property Fund. Arbeidet er godt forankret i et eget miljøprogram som definerer klare mål for energi- og vannreduksjon, redusert avfallsproduksjon, økt sorteringsgrad og reduksjon av klimagassutslipp. Vår ambisjon er å være blant de fremste i bransjen og deltagelse i GRESB gir oss en solid tredjepartsvurdering av vårt arbeid innenfor bærekraft.